100 év magány vörös rúzsban

Gondolatok egy közel-keleti légiutas-kísérő tollából - stewardess blog

Megéri randizni egy sztyuvival?

2023. január 19. 11:33 - 100 ev magany voros ruzsban

Avagy mi szól mellette és ellene


606a41f15b7e8e2d149f8372468f8c3b.jpg

Sok férfinak izgatja a fantáziáját, hogy vajon milyen lehet az élet egy légiutas-kísérővel.

Azt már az elején le kell szögezni, hogy ő irányít ebben a kapcsolatban, nem te. Az ő beosztásához fogtok igazodni, akkor mentek el moziba vagy vacsorázni, amikor ő éppen a bázison tartózkodik, így esélytelen, hogy te diktáld a feltételeket. Ő keveri a kártyákat és ezt el kell fogadnod. Ha tetszik, ha nem, ő fogja eldönteni, hogy akar-e veled találkozni vagy nem, és ha igen, akkor hol és mikor. Ilyen és hasonló mondatokra lehet tőle számítani:

"Bocsi, de a ma esti randi nem fog összejönni, reggel járatom van". "Ne haragudj, kihúztak standbyról (készenléti állapotból, ja igen, jobb ha a sztyuvi nyelvet is elsajátítod), így nem leszek itthon, mire hazaérsz". "Holnap egy hat napos útra megyek, így nem leszek elérhető". Viszont ha tényleg tetszik neki a srác, akkor mindent megtesz annak érdekében, hogy időt szakítson rá.

Talán kezdjük ennek a kapcsolatnak az előnyeivel.

A sztyuvik gyönyörűek. 

Jó, nyilván mindenkinek más az esete és talán nem minden légiutas-kísérő egy Victoria Secret angyal, de vannak bizonyos kötelező grooming szabályok, amiket minden crewnak be kell tartania. Így egy sztyuvi mindig ápolt külsővel jelenik meg mindenütt, szépen felöltözve, kivasalt ruhában. Emellett az életforma mellett nagyon kell ügyelni az egészséges életmód fenntartására, így a sztyuvik nagyon nagy hányada rendszeresen sportol valamit, általában a konditerembe járás a legnagyobb divat. A sok egészségtelen kalóriabomba repülős kaja után pedig a földön már valami egészségesebb ételre vágynak. Így nem meglepő, hogy a legtöbb sztyuvi legalább 10 évet letagadhatna a korából.

Míg a legtöbb ember egy 15 órás járat után mint a zombi esik be az ágyába és napokig jetleges, addig a sztyuvi megjelenése mindig elképesztően makulátlan. Tökéletes sminkkel, rendezett konttyal, lelkesen mosolyogva libben végig a terminálon bárhol a világban. 

Vele bejárod a világot

Mindig van ötlete, hogy hová menjetek nyaralni, ezen többet nem kell agyalnod. A kedvezményes jegyeivel elérhető áron utazhatsz vele szinte bárhova, a hotelkedvezményeivel pedig olcsóbban megúszod, mint egymagad. Rengeteg vérpezsdítő és izgalmas helyet be lehet így járni. Arról nem is beszélve, hogy bármikor becsatlakozhatsz hozzá egy egzotikusabb vagy érdekesebb layover desztinációra. Így még a hotelszoba árát is megspórolhatjátok.

Kedvezmények

Be tudnak vinni a legmenőbb beach clubokba, akár 50%-os kedvezménnyel tudsz velük beülni a legjobb éttermekbe és bárokba. Mindig tudják, hogy éppen merre vannak a legjobb ajánlatok.

Gasztronómia élmény

Velük vacsorázni felér egy gasztronómiai kalanddal. Mivel bejárták a fél világot, így ismerik más országok különböző nemzeti eledeleit. Így mindig tudnak neked újat mutatni. Próbáltad már valaha a kimcsit vagy a teppanyakit? Egy légiutas-kísérő számára éttermekbe járni és izgalmas ételeket kipróbálni újra meg újra mindig egy óriási kalanddal ér fel, amit szívesen megtesznek bármikor, így téged is örömmel magukkal rángatnak.

"Becsempésznek" neked bármit bárhonnan

Éppen egy új-zélandi Sauvignon blanc-ra vágysz? Vagy netán svájci csokira? Netán csak egy dél-afrikai steaket ennél, esetleg kaviárt Oroszországból vagy chorizot Spanyolországból? Ezek többet nem jelentenek problémát. Hiszen ő bármit be tud szerezni neked. Hetente akár 3 különböző országot is megjár, mindegyikből meg tudja neked hozni, ami után éppen vágyakozol.

Legfrusztrálóbb helyzetek megoldása

Gondoljunk csak bele, hozzá vannak szokva idegesítő és idegtépő szituációk hatékony kezeléséhez. Legtöbben a légiutas-kísérőkre egyszerű légi pincérnőkként gondolunk. Ez távolabb sem állhatna a valóságtól. Ennél sokkal többet csinálunk. A mi feladatunk, hogy különböző kultúrából, vallásból, társadalmi helyzetből és korból álló emberek százai ne öljék meg egymást egy repülő fémcsőbe zárva 12 000 km magasan. Csak képzeljük el az a káoszt, ami ott megtörténhet. Részeg, bepánikolt, félős, unott, büdös, beteg és idegesítő emberek. A légiutas-kísérők már láttak mindent. Nem lepi meg őket, hogy mennyire mélyre tudnak süllyedni az emberek viselkedés terén.

Proaktív

Ha valaki segítségre szorul, ő lesz a legelső aki ugrik. Hozzá vannak szokva, hogy azonnal és hatékonyan lépjenek fel bármely olyan szituációban, amikor valakinek gondja támad.

Mindig lesznek érdekes sztorijai

Sosem fogsz benne csalódni, ha valami megdöbbentő történetet akarsz hallani, vagy csak nevetni egy jót. Nem fogsz vele unatkozni, hiszen végtelen mennyiségű történetei vannak, amiket szívesen megoszt veled. Mivel mindig új crewval és utasokkal találkozik és különböző országokban tölt el estéket, így nem meglepő, hogy folyton vannak vicces, érdekes és bizarr sztorijai. 

A legjobb az egészben: rengeteg időd van magadra

Mivel sokat van távol - sokszor akár napokat is - így annyi időt fordíthatsz azon a hobbijaidra, amiket ő nem szeret, amennyit csak akarsz. Ha ő nem szívesen játszik veled videójátékokat, nem izgatja, hogy éppen Nadal vagy Djokovic nyeri a melbourne-i teniszversenyt és utálja a gyorséttermi kajákat, akkor itt a lehetőség, amíg nincs otthon, ezeket lelkiismeret- furdalás nélkül megteheted.

Most, hogy végigvettük a pozitív oldalait annak, hogy milyen egy sztyuvival az élet, térjünk rá a negatív részére. Mik azok a tényezők, amik megnehezítik ezt a kapcsolatot?

Nincs rutinja

Ez elsőre izgalmasnak hangzik, hiszen a spontán emberekkel egy óriási kaland az élet. Azonban megvan annak a maga hátránya is, hogy a sztyuvinak a biológiai órája más ritmusra üt, mint a többi emberé. Gyakrabban vált időzónát, mint más az alsóneműjét. Így amikor éppen nem kell dolgoznia, ő akkor eszik, iszik, alszik, vagy intézi az ügyeit, amikor neki a legkényelmesebb. A rutintalanságnak köszönhetően megesik, hogy néha esetleg elfelejt számodra fontos dolgokat, mint például születésnapok vagy évfordulók.

Nem mindig tud megjelenni számodra fontos eseményeken

Ebben a szakmában néha előfordul, hogy valamilyen oknál fogva törölnek egy járatot, amíg éppen bázison kívül tartózkodik és akkor nincs mit tenni, plusz egy napot ott ragad Indiában. Ha arra az estére terveztél vele egy romantikus vacsorát, akkor azt felejtheted el. Sokszor előfordul, hogy ünnepnapokon dolgoznia kell, így a karácsony estét nem tudja veled tölteni, vagy azon a bizonyos fontos céges vacsorán nem tud támogatni a jelenlétével.

Kapcsolatfenntartási problémák

Néha nem egyszerű összeegyeztetni a kölcsönös kommunikációt. Amikor éppen ráérsz és hívni szeretnéd, akkor elképzelhető, hogy éppen repül, vagy éppen ahol tartózkodik, hajnal 3 van és a hotelszobában alszik. Olykor pedig hajnalok hajnalán vagy éppen nagyon késő este megy el dolgozni vagy jön haza a munkából, te pedig akkor még valószínűleg aludni fogsz. Ne vedd személyes sértésnek, ha nem válaszol az üzenetedre 5 percen belül.

Nem egyszerű levenni a lábáról

Mivel ő az egyik legnagyobb kalandvágyó, így nehéz lesz ámulatba ejteni. Valószínűleg sok őrült dolgot kipróbált már a layoverein. Meglepnéd egy skydivinggal vagy egy siklórepüléssel? Nem ez lesz az első alkalom számára. Esetleg elvinnéd egy gasztronómiai kalandra egy újonnan nyílt étterembe? A világ minden tájáról ismeri a legjobb fogásokat. Ha eddig azt hitted, hogy a japán konyha egyetlen csodája a szusi és megmutatnád neki, mi minden rejlik még a japán konyhaművészetben, akkor csalódni fogsz, mert már valószínűleg ismeri mindet. Esetleg a párizsi Disneylandbe vinnéd egy romantikus kiruccanásra? Az Eiffel torony már a könyökén jön ki. Disneyland és az összes Universal Studio pedig már többször ki van pipálva nála.

Lehet, hogy csak egy player

Ha mégis úgy döntesz, hogy belevágsz ebbe a viszonyba akkor még annak a legelején meg kell kockáztatnod, hogy kiszemeltednek a munkája mellett nem fér bele egy komoly kapcsolat, vagy csak annyi rosszul sikerült randin van már túl, hogy eleinte nem fog komolyan venni. Így elképzelhető, hogy csak egy plüssmackónak használ, hogy legyen kihez bújnia egy újabb magányos éjszakán.

Nincs kihez bújni egy fárasztó nap után

Éppen egy olyan napod van, hogy nem úgy alakulnak a munkahelyeden a dolgok, ahogyan szeretnéd, vagy csak összekaptál a szüleiddel. Jól esne ilyenkor odabújni imádott választottadhoz és megosztani vele a terhet, hogy a stressz egy része leszakadjon rólad. Azonban kedvesed éppen repül vagy a Föld másik felén kortyolgatja a Singapore Slinget, így éppen nincs kinek kiönteni a szívedet vagy meginni valakivel egy pohár bort.

Bizalom

A kapcsolatnak talán a legnehezebb része, hogy feltétlen meg tudj bízni benne. Hiszen gyakran van távol akár napokra is. Minden egyes alkalommal új emberekkel találkozik, sokszor fordulnak a layoverei ereszd el a hajam bulikba. Izgalmasabbnál izgalmasabb helyeken jár, új élményeket szerez másokkal. 

Összefoglalva, úgy gondolom, hogy rengeteg türelmet, bizalmat és kitartást követel, ha az ember légiutas-kísérővel tart fent párkapcsolatot. Ezért talán a legegyszerűbb szakmabelit választani, hiszen ők 100%-osan meg tudják érteni ezt a fajta életstílust.

 

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://100evmaganyvorosruzsban.blog.hu/api/trackback/id/tr3518027574

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Burgermeister 2023.01.31. 11:15:56

Elarulom! Szar! Volt hozza alkalmam!
süti beállítások módosítása