100 év magány vörös rúzsban

Gondolatok egy közel-keleti légiutas-kísérő tollából - stewardess blog

Ellenállhatatlan kísértés

2023. február 06. 09:12 - 100 ev magany voros ruzsban

Tengerparti desztináció - amikor a helyzet adott

A fiú lehajol és ajkát a lány ajkához tapasztja. Csókja először ügyetlen, mintha némi bátorításra várna. A lány egy kissé meglepődik, így nem tudja hirtelen, hogyan reagáljon. Tetszik neki a magas srác a szőke hajával és világító kék szemeivel. Nem véletlen húzott egyet jobbra, amikor a fiú fényképe felvillant a telefonja kijelzőjén pár héttel korábban a népszerű randi applikáción.

Egy tipikus dubai fülledt nyári este úgy száll be Melissa a crew buszba, hogy közben már a koktélok és a pálmafák jelennek meg lelki szemei előtt. Már csak egy 6 órás éjszakai járatot kell valahogy átvészelni és meg is érkezik a csodálatos phuketi reszortba, ahol kipihenheti az előző esti Bombay turnaround fáradalmait. Ezekért a járatokért mindig megérte neki ezt a munkát végezni. Ilyenkor nem is nagyon tűnt ez munkának. Valahogy sokkal jobb kedvvel indult el otthonról azzal a tudattal, hogy pár órán belül az 5 csillagos tengerparti szálloda medencéjénél Margaritát szürcsölgetve bikiniben, szalmakalapban és napszemüvegben élvezheti a 33 fokos napsütés simogató sugarait.

Megérkezvén az eligazítószobába, elfoglalja a neki kijelölt helyet. Ásítva néz szét a teremben, megszemlélve az arcokat, akikkel együtt kell majd aznap éjjel dolgoznia. A szemben ülő lány bátorítóan rámosolyog. Már repültek korábban együtt. A lánynak hosszú, seprűszerű műszempillák árnyékolják be a szemeit, túlságosan is erős sminket visel. Egy biccentéssel üdvözli Melissát, miközben hosszú, hegyes vörös körmeivel dobol az asztalon. Melissa nem is érti, hogy az egyenruha rendőrség eddig még miért nem csapott le rá. Melissa mindössze arra emlékezett az előző közös járatukból, hogy bár a lány kissé egyszerű teremtés, annak ellenére kedves és el lehetett vele csevegni a semmiről. A maradék crew is, ha nem is szórakoztatónak, de legalább könnyedén elviselhetőnek látszott.

A briefing nem tart sokáig. Nem várható semmi különleges eset a járatra. A crew tagjai közül mindenki lazán viselkedik, egyszerűen csak oda akarnak érni Phuketre. Nyílik az ajtó és belépnek a pilóták. Mindenki elcsendesedik. Hiszen olyan ez, mint a katonaság. Megérkezik az ősz hajú, sörhasú kapitány, aki már attól elkezd izzadni, hogy átsétál az egyik teremből a másikba. Na ő főnök, vagy az Isten, így még csak a mondatot sem lehet befejezni, amint megérkezik. Az tiszteletlenség lenne. Ha nem nézne ki pont úgy, mint akinek bármelyik pillanatban leáll a szíve és összeesik, akkor még nem is lenne ezzel gond, kijárna neki a megérdemelt tisztelet. Csak így egy kicsit ironikus a helyzet. Azonban Melissa ehhez már hozzá van szokva. A nagydarab, öreg kapitány árnyéka mögül előbukkan az elsőtiszt sudár alakja. Ahol a kapitányon extra zsírréteg pakolódik le, addig rajta izom feszül. Amíg a kapitány az őszülő maradék haját igyekszik takargatni a sapkájával, addig az elsőtisztnek szőke dús fürtök keretezik sármos arcát. Világító kék szemeivel pásztáz végig a termen és egy a kelleténél hosszabb pillanatra Melissára téved a tekintete. Egy pár másodpercig egymásra néznek és Melissa ekkor érti meg, hogy miért is találja ezt a srácot olyan vonzónak. Ez az egyik Tinder találata! Még egy pár hónapja akadtak össze Tinderen, de nem sokat beszélgettek és teljesen biztosan nem randiztak. Ez ultraciki. Nem elég, hogy volt egy olyan időszaka, amikor Tinderen lapozgatott jobbra-balra, fennhangon hirdetve, hogy valamit keres: párkapcsolatot, kalandot vagy csak barátokat, esetleg csak unatkozik, az nem világos, de most már ezen a járaton is tudja valaki. Hátha nem emlékszik rá. Hátha nem ismeri meg a fiú így rúzzsal, konttyal, sminkben, egyenruhában és teljes harci díszben felcicomázva. A legjobb taktika lesz jó messziről elkerülni ezt az elsőtisztet. Igen, az lesz a legjobb. Így Melissa úgy dönt, hogy még a közelébe sem megy a pilótafülkének sem, ha nem muszáj.

Az egész Phuketre tartó járaton Melissa sikeresen teljesíti is ezt a küldetését. Általában éjszakai járatokon, amikor amúgy sincs sok tennivaló, mert az utasok nagy része alszik, sokszor járkál egyik kabinból a másikba és sok időt eltölt a pilótafülke csendes, nyugalmas zugában is. Ez a rendületlen mászkálás és a különböző kollégákkal való beszélgetés szokott segíteni abban, hogy ne dőljön le a jump seatről a semmittevésben. Azonban most a pilótafülkét kihagyja. Még első osztályra sem battyog el, nehogy a pilótát ott találja a galleyben álldogálva a capuccinojára várva.

A reszortba reggel érkeznek meg és Melissa a hosszú seprűs szempillájú lánnyal megbeszéli, hogy egy büfé reggelivel indítják a napot, majd együtt mennek a medencékhez. Egész éjszaka dolgoztak, így nappalra nem terveztek nagy erőfeszítést igénylő programokat. A napi programba leginkább csak egy kis szundikálás a medencénél fér bele. Legalábbis fizikai értelemben. 

Melissa megérkezik a szobájába, sietősen lerántja magáról a koszos egyenruháját, belebújik egy rövid farmershortba és egy lenge nyári topba, felrakja a napszemüvegét és már rohan is reggelizni. A söprűs szempillájú lányon kívül lézeng még az asztal körül egy nagyon kevés crew a járatról. Melissa is csatlakozik hozzájuk, leül, köszönt mindenkit. A felének a nevét sem tudja, az övét sem tudják a többiek. Ez így szokott lenni. Akik nem dolgoznak egy kabinban, azok egy szektor után nem igazán ismerik egymást. Már az egy óriási előrelépés szokott lenni, ha két crew összefut egy hotelben, hogyha sikerül beazonosítani a másikat, mert rájönnek, hogy együtt tolták az igát Phuketig. Ez sem mindig szokott előfordulni, sokszor elsétálnak egymás mellett, mert egyszerűen nem ismerik fel egymást, főleg egyenruha nélkül. Melissa feláll, hogy elinduljon begyűjteni némi reggelit, lehetőleg már kora reggel thai curryt rizzsel. Egy magas srác tányérral és egy kávéscsészével a kezében éppen akkor érkezik vissza az asztalhoz. Hát ilyen nincs, hogy ennek is ide kellett jönnie reggelizni és még csatlakozik is a crewhoz. A pilóta járja csak a maga útját, úgy, ahogy sokszor szokták. Miért nem tud sörözni valahol a dagi kapitánnyal? Melissa megkönnyebbülten veszi tudomásul, hogy legalább az asztal másik végében kapott helyet. Így még itt sem lesz nehéz ignorálni. Gyorsan bele is mélyed egy nem túl izgalmas beszélgetésbe a mellette lévő meleg spanyol fiúval, aki két lánynak meséli éppen a legújabb Zinkes hódításait.

Reggeli után a seprűs szempillájú lánnyal megbeszélik, hogy melyik medence partjánál találkozzanak. Mire Melissa odaér, a lány már az egyik nyugágyon rendezkedik éppen. A távolból pedig egy félmeztelen magas férfi sétál a medence felé. Nincs mit tenni, a jóképű pilóta is idetart és már csak hárman vannak. Így nem lehet elkerülni a beszélgetést. Melissa belesétál a medencébe, hogy ezzel is húzza az időt, megmártózik a vízben. A férfi is odaér addigra, egy nyugágyon pakolászik. Melissa sebesen a bárpult felé siklik. A bárpult Melissa felőli oldala a medencére néz, így nem kell kikászálódni a vízből. Ezt nem lehet másként bírni, így Melissa gyorsan berendel egy koktélt magának és a másik lánynak. Mindössze reggel 10 óra. Ekkorra a srác is nekiindul a víznek és a bárpultnak. Izmos, szépen kidolgozott felsőtestével úgy sétál bele a medencébe, mint egy görög félisten. Tiszta Too Hot To Handle. Bizsereg is a levegő rendesen.

A magas szőke srác csatlakozik a lányokhoz a bárpultnál. Innentől kezdve képtelenség ignorálni őt. A reggeli ivászat közös sörözésbe torkollik. A seprűs szempillájú lány egy órán belül elfárad és úgy dönt, hogy visszavonul a szobájába. Így Melissa kettesben marad az igéző kék szemekkel. Sokáig elsörözgetnek, végül délután 5-kor rájönnek, hogy nem ihatnak tovább, hiszen hajnal 5-kor lesz a wake up call. Hivatalosan 12 órával a munkaidő megkezdése előtt már nem lehet alkoholt fogyasztani. Így is volt már bennük épp elég. Így elindulnak vacsorázni a hotel egyik kinti étterméhez. Kiderül, hogy mindketten szeretnek vízipipázni, így miután bekebelezik a pad thai-t, rendelnek egy shishát is. A fiú megkérdezi Melissát, hogy mi lenne, ha majd elmennének együtt Dubaiban is shisházni. Melissa mosolyogva rábólint. Ideje visszavonulót fújni és lefeküdni aludni. Aláírják a számlát és elindulnak a szobákhoz. A fiú elkíséri Melissát a bungalójához. Az övé teljesen máshol helyezkedik el. Ekkor az ajtó előtt elcsattan az első és utolsó csók. Sosem találkoztak többet.

Melissa visszatér a bázisra, megérkezik a lakásába. Kinyitja az ajtót, a teljesen ellenkező kinézetű sötét hajú, sötét szemű, alacsonyabb barátja tárt karokkal fogadja. Mint minden egyes járat után. Ez csak egy szokványos layover volt. Semmi több. A magas szőke, kék szemű srác képe pár héttel később homályba vész. A phuketi layover csak egy kellemes bizsergető érzést hagy maga után, amit egy idő után magával fúj a dubai homokvihar és már senki sem emlékszik rá többé.

img_1712.jpeg

36d69b91-0174-4486-abb8-eb2bde651203.jpeg

19e40b45-0ef0-4646-a371-8888f29fb3c4.jpeg

img_1781.jpeg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://100evmaganyvorosruzsban.blog.hu/api/trackback/id/tr2218039526

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása