100 év magány vörös rúzsban

Gondolatok egy közel-keleti légiutas-kísérő tollából - stewardess blog

Végzetes kapcsolatok

2023. február 14. 18:41 - 100 ev magany voros ruzsban

Amikor az ártatlan légyottnak rémálom a vége

56623248_1740711209363530_7906155285712994304_n.jpg

Éjszaka van. Ülünk a hátsó galleyben. A legtöbb utas alszik, sötétség lepi el a kabint. A világítás lekapcsolva, hadd aludjanak. A metál konténereken üldögélve pletykálkodunk a fedélzeti konyhán. Ding. Megszólal az egyik hívógomb. 23 Alfa szeretne valamit. A szőke, magas kollegina fogja az ezüsttálcát és végigsétál a hosszú folyosón, hogy kielégítse 23 Alfa igényeit. Visszajön, tölt egy pohár almalevet, visszasétál vele a kabinba, majd amikor végez visszaül és folytatjuk a csevegést. Pár perc elteltével ismét megszólal az a bizonyos call bell. Megint 23A. Most egy másik crew sétál oda. Összezavarodott arccal jön vissza a galleybe. Dehát ott nem ül senki. Mindenki alszik az ülés körül, de 23 Alfa üres. Oké, biztos valami félreértés történt. Eltelik ismét pár perc. Újabb call bell. Érdekes. Megint 23A. Most valaki más megy válaszolni rá.

-Dehát nincs ott senki. Nem értem ki nyomogatja azt a hívógombot, mikor mindenki nyitott szájjal alszik körülötte, az a hely pedig üres - töpreng hangosan egy másik kolléga.

Később besétálok a pilótafülkébe. Elmesélem a pilótáknak 23 Alfa furcsa esetét. A két pilóta sejtelmesen összenéz. Végül bevallják, hogy egy hullát szállítunk a cargoban. Egy volt crew. Az ő holttestét visszük haza.

Terjed a pletyka. Egy idő után már mindenki ismeri a japán lány szomorú szerelmi történetének végét. Ez a japán cabin crew megismerkedett egy egyiptomi szintén légiutas-kísérő fiúval. Összeházasodnak, összeköltöznek. A japán lány egy nagyon engedelmes, alázatos feleség. Az egyiptomi fiú pedig egy maszkulin, nagydarab, kérlelhetetlen legény, így mindig az ő akarata érvényesül. A kapcsolat kezdetén az egyiptomi fiú kedves, elhalmozza társát bókokkal, ajándékokkal. Így a lány könnyedén belesétál a csapdájába, belé szerelmesedik, többé nincs menekvés. Amint a fiú megszerzi magának, elkezd uralkodni felette, a sajátjának tekinti. A lány nem mehet egyedül sehová. A fiú  kizárólagos tulajdonának számít. Egyre többet veszekednek. A lány lázadásai fizikai megtorlásokba fajulnak a fiú részéről. Egyik este addig üti a fiú a lányt, hogy azt kórházba kell vinni. A kórházban belehal a sérüléseibe. A japán lány szelleme azóta is kísért azon a bizonyos jelzésű repülőgépen.

Ezeknek a dubai kapcsolatoknak a legtöbbször nem happy end a vége. Legjobb esetben is egy óriási drámára és szívfájdalomra lehet számítani. A fentebb vázolt kapcsolat egy extrémebb eset. Sajnos ilyen is előfordul.

Volt egyszer egy spanyol pilóta. Talán még mindig megvan. Ő is sok lánnyal kavart egyszerre. Legtöbbször ázsiaival. Ugyanis 'sárgalázas' volt. Yellow fever, sárgaláz: olyan fehér férfiakra alkalmazzák ezt a kifejezést, akik leginkább ázsiai nőkre hajtanak. Elképzelhető, hogy ezt a kifejezést csak Dubaiban használják. Egyszer beszélgettem egy európai pilótával. Mesélte, hogy pár évet Indonéziában élt. Viccből megjegyeztem, hogy akkor neki is biztos sárgaláza van.

-Ja nem, dehogyis. Nekünk pilótáknak kötelező a védőoltás ellene. Ti nem kaptatok?

Szakadtam a röhögéstől. 

Szóval ennek a másik spanyol pilótának biztosan sárgaláza volt, mert tele volt ázsiai nővel. Egyszerre tartott többet is, biztos ami biztos. Ha az egyik éppen repült, akkor kéznél volt egy másik. Szegény kínai barátnőmet is sikerült behálóznia. Egyik alkalommal a spanyol srác elvitte motorozni az egyik barátnőjét, egy tajvani lányt. Egy szerencsétlen mozdulat és motorbalesetet szenvedtek. A lány azonnal szörnyet halt. A fiút bevitték a kórházba, sokáig kritikus állapotban feküdt ott és még hónapokig nem tudott talpra állni. Egy évvel később épült csak fel. Miután már magához tért, a kínai lány berohant hozzá a kórházba meglátogatni, a pasi meg durván elküldte onnan, hogy menjen haza. Különben is, a családja is bent van a kórházban és egyébként is megírta neki, hogy ne merészeljen bejönni, amíg ő meg nem engedi neki.

Egyik alkalommal repültem egy ausztrál lánnyal, aki a járat közepén minden előzmény nélkül megnyílt nekem és elkezdte mesélni a történetét. Egyébként sok ilyen crew volt. Sokszor használták ezeket a járatokat terápiás célokra. Egymás pszichológusai voltunk. Ennek a fehér, keresztény ausztrál lánynak egy helyi, muszlim barátja volt Dubaiban. Természetesen a srác részéről ez full haram, de azért a lány sok nappalt és éjszakát töltött a pasi lakásában. Szinte együtt is éltek a srác apartmanjában. Egyik nap a lány jön haza a szinte közös otthonukba a járatáról, a fiú éppen dolgozik, így nincs itthon. Valamit nagyon elszúrhatott, mert a lány talál egy idegen női cipőt a közös ágyuk lábánál. Rögtön ki is tör az Öböl-háború. A lány feldúltan várja otthon a pasit, nekiesik, kiabál. A srác a kultúrájából kifolyólag nem bírja elviselni, hogy egy nő így dirigáljon és ordítozzon vele. Elkezd erőszakoskodni. Dühödten megragadja a lány karját és pofon vágja. Egy darabig dulakodnak, a lánynak vérzik a homloka, de sikerül berohannia a fürdőszobába, ahova bezárkózik. A fiú ütlegeli a fürdőszoba ajtót, a lábával rugdossa. Egyre idegesebb. A lány nagyon megijed, így kihívja a rendőröket. Megérkeznek a rendőrök. Ekkor végre a lány bátorságot vesz és előjön a fürdőszobából. Az első kép, amit meglát, hogy a rendőrök hátba veregetik a pasiját, szívélyesen üdvözlik egymást és arabul elkezdenek társalogni. A lányon fizikai nyomai vannak az erőszaknak. Próbálja elmondani a rendőröknek, hogy mi történt. Azok csak arabul válaszolnak, miközben lenézően méregetik a lányt. Végül megszólalnak angolul is. Közlik vele, hogy ne merjen felháborodni, mert semmi keresnivalója nincsen egy másik férfi lakásában. Örüljön neki, hogy ennyivel megúszta és húzzon onnan minél előbb.

Elég megdöbbentő történet. Továbbra is igaz, hogy nőként, főleg külföldi nőként és főleg egy helyi férfi ellenében, semmi joga nincs az ember lányának arab földön. Így jobb kerülni a bajt, és ha már itt tartunk, a helyi férfiakat is.

Van még egy kitalált történetem. Nem kell megijedni. Ez nem történt meg a valóságban. Inkább amolyan mi lett volna ha...

Adott egy latin vérmérsékletűt megjátszó, de valójában nagyon kimért és óvatos latino pilóta, valamint egy pezsgő vérű, kalandvágyó európai lány. A srác évekig ostromolja a lányt. Azonban ő túl unalmas természetű a bevállaló temperamentumú lánynak. Ez a srác azonban mindent megtesz a lányért, a legjobbakat tudná nyújtani neki, a lánynak soha többet nem lenne gondja semmire. Ő az a tipikus Bólogató János. Amit mások mondanak, azt kérdés nélkül meg is teszi. Főleg ha ez a lány kér tőle valamit. 

Eltelik pár év. A lány rengeteg csalódott kapcsolaton van túl, elege van a kiszámíthatatlan férfiakból. Beadja a derekát a latino srácnak. Azonban rövid időn belül annyira bosszantja, hogy a srácot ennyire papucsként lehet kezelni, hogy még enyhe fizikai erőszakhoz is folyamodik. Olykor-olykor, mikor már nem bírja idegileg, megpofozza a srácot. Így a végén az összes barátja elkezd ítélkezni a lány felett, hogy mégis hogyan bánhat így egy aranyemberrel. Nem ők vannak abban a kapcsolatban. Nem értik, hogy mennyire fullasztó a lánynak a fiú folytonos féltékenykedése. Nem értik, hogy mennyire kimerítő ez a papucs viselkedés, amikor soha nincs saját véleménye és mindenre rábólogat ellenkezés nélkül. 

Ennek a kapcsolatnak sosem volt semmi lángja. A lány egy idő után nem bírja ezt a szenvedélymentes egymás mellett élést. Találkozik egy másik sráccal, aki iránt azon nyomban fellobbannak az érzései. A saját kapcsolatában rettentően boldogtalannak érzi magát, nem bírja tovább komolyan venni, így viszonyba kezd a másik sráccal. Titokban összejár vele, amíg a latino srác repül. Nem lehet sokáig titkolni ezt a románcot. A latino srác előbb-utóbb rájön. Teljesen bekattan. Igaz, egy ideig próbál beszélni a lánnyal, de látja rajta, hogy az nem veszi őt komolyan. A lány tovább folytatja a tiltott viszonyt, már meg sem próbálja titkolni. Inkább megkísérel szakítani a latinoval, aki mindezt nagyon nehezen viseli. Teljesen elveszíti az eszét. Fogja a texasi vadászpuskáját, kocsiba pattan, elvezet a lány szeretője otthonáig. Kopogtat, a szerető ajtót nyit, ő pedig fejbe lövi a puskájával. Ezután örök szerelméhez rohan és őt is agyonlövi. Majd egy búcsúlevél kíséretében magával is végez. Méghozzá az egyik A380-at belevezeti az épületbe, ahol laknak. Így már annyi embert megöl közben, hogy hivatalosan is terrorcselekménynek számít a bűntette. Abban a bizonyos búcsúlevélben kifejtené, hogy ő mindig is jó volt a lányhoz, még mindig szereti és ne ítélje el őt senki azért, amit tett.

Egyébként meg kellemes Valentin napot mindenkinek :D.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://100evmaganyvorosruzsban.blog.hu/api/trackback/id/tr1618047344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása